Schets je eetbare tuin – Madelon Oostwoud

Schets je eetbare tuin – Madelon Oostwoud

Siertuinen om van te smullen

Wist je dat de vroegere cottagetuinen vól stonden met kruiden, fruit, eetbare bloemen en vaste groenten? 

een-kleine-eetbare-tuin_cover-voor-hr
Madelon schreef de tuinklassieker “ Een kleine eetbare tuin met vaste planten” KNNV-Uitgeverij. De losse plantenlijst met 210 eetbare vaste planten, maakt het boek tot een echte ‘tuin-hit’.

In deze workshop begeleidt Madelon Oostwoud deelnemers bij het maken van een mooie schets van (de plattegrond van) de eigen eetbare stadstuin. Ze maakt daarbij gebruik van de uitgangspunten in het boek dat ze schreef ‘Een kleine eetbare tuin’ en haar jarenlange kennis en ervaring met  tuinieren in een kleine binnentuin van 5×6 meter. De deelnemers hebben aan het einde de workshop een aantrekkelijke tuintekening die gebruikt kan worden bij het inwinnen van aanvullende adviezen: kweker, tuinman, of andere deskundigen/adviseurs.

Neem een plattegrond van je tuin mee, met de juiste maten en de elementen in de tuin die vast zijn, zoals: schuttingen, de ligging t.o.v. de zon, een boom die moet blijven staan, terras, enz. Dan kunnen we meteen aan de slag! Madelon vertelt tijdens de workshop hoe zij haar eigen siertuin heeft omgetoverd tot een eetbaar paradijs  – met vaste planten. Terwijl de deelnemers tekenen vertelt ze ook over het belang van composteren, het bodemleven, bloesem-bogen voor de bijen en nog veel meer.