Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek

operatiesteenbreek

Operatie Steenbreek - Een tegel eruit, een plant erin. Vergroen Den Haag!

‘Een tegel eruit, een plant erin!’, is het motto. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne, waarvan de Haagse versie wordt uitgevoerd door stichting Duurzaam Den Haag. Met Operatie Steenbreek gaan we samen met de stad de verstening tegen door tuinen, pleinen en straten groener te maken.

De verstening van de stad heeft namelijk nare gevolgen (verhitting van de stad, meer fijnstof in de lucht, meer overstromingen en minder plek voor bijen, vlinders en vogels) en daarom zien wij liever tuinen met planten in plaats van tegels. Bewoners en bedrijven kunnen dankzij Operatie Steenbreek hun tuintegels inleveren voor gratis planten!

Lees meer over Operatie Steenbreek op de website van de stichting Duurzaam Den Haag!

Een stenen, onderhoudsvrije tuin is een modetrend, welke door media in stand wordt gehouden. We zien het in huis- en tuin programma’s steeds weer terug. We zijn er ook aan gewend geraakt om onze omgeving totaal naar ons gemak in te richten. Particulieren bewust maken van de gevolgen en ervan overtuigen meer groen in hun tuin aan te brengen is wat ons te doen staat.’

– Wout Veldstra, voorzitter Operatie Steenbreek